4 comentarii

In sfarsit „un barbat despre femei” obiectiv

Permiteti-mi sa extrag urmatoarele din cartea lui OshoIntuita (Cunoasterea de dincolo de logica).

Daca (femeia) ar fi considerata egala, ar fi aparut probleme. […] Faptul ca n-au existat femei artisti, muzicieni, pictori de mare valoare dovedeste – in opinia barbatilor – ca ea nu are destula inteligenta, ca nu este intelectuala. Nu e preocupata de problemele majore ale vietii, preocuparile ei sunt foarte limitate – ea e doar casnica. […] Mama trebuie sa poarte in pantec copilul noua luni, si sa indure toate necazurile pe care le implica acest lucru. […] Dupa aceea, ea este implicata ani de zile in cresterea copilului – iar in trecut, femeia nastea continuu. Ce timp i se lasa pentru a deveni o mare poeta, pictorita sau muziciana? Ea era in mod constant fie insarcinanta, fie ocupata cu ingrijirea copiilor pe care ii nascuse. Avea grija de casa, astfel incat barabtul putea sa mediteze la lucruri superioare.

Ia las-o […] sa-si schimbe munca. Las-o pe ea sa mediteze, sa scrie poezii sau sa compuna muzica, si timp de douazeci si patru de ore au tu grija de copii, de bucatarie, de casa. Aunci ai sa stii cine e superior!

Femeia e mai rezistenta decat barbatul, fapt stabilit pe cale medicala. Femeile se imbolnavesc mai putin […], traiesc mai mult […], innebunesc cu 50% mai putin […], se sinucid mai putine.

Tot in proximitatea subiectului, autorul e de parere ca, datorita faptului ca femeile traiesc mai mult, ele ar trebui sa se casatoreasca cu barbati cu 5 ani mai tineri, astfel incat acestia sa moara aproximativ in acelasi timp; astfel vaduvia ar fi mai rara, sau cel putin mai scurta.

Si bonus la sfarsit, din aceeasi sursa, o scurta povestioara:

Intr-o scoala mica, invatatoarea i-a intrebat pe elevi: „Puteti sa-mi spuneti numele unui animal care iese din casa ca un soarece si se intoarce ca un soarece?”. Un copil a ridicat mana. „Da, care e raspunsul tau?” l-a intrebat invatatoarea, la care copilul a raspuns: „Tatal meu”.

 

Anunțuri

4 comments on “In sfarsit „un barbat despre femei” obiectiv

  1. Ah… Când am văzut titlul, am crezut că-i despre mine… :))

  2. bărbaţii care sunt „obiectivi” despre femei sunt de fapt bărbaţii care fac pe plac femeilor. ceilalţi sun „subiectivi” despre femei …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: