2 comentarii

Random thoughts 20.07.2012

Acceptam prea usor sa ne simtim mizerabil, fara sa incercam macar sa privim lucrurile si din alt punct de vedere. Ne chinuim singuri cu momente frumoase din trecut, care uneori nu par ca or sa se mai intoarca vreodata, cu tot felul de perspective de viitor, care de prea putine ori sunt pozitive, si astfel se duce fiecare clipa fara sa fie apreciata si traita. E adevarat ca nu fiecare moment e extraordinar, insa e un moment in care existi, si prin acest simplu fapt, ai mii de posibilitati.

E absurd cum comunitati de zeci de ori mai sarace decat noi traiesc mult mai fericite si implinite. Spunem foarte convinsi ca „banii nu aduc fericirea”, dar la sfarsitul zilei, ei sunt singurul lucru la care ne raportam. Exista o bogatie mai mare si mai valoroasa decat toti banii din lume, iar aceasta se afla in interiorul nostru. Daca am reusi sa fim multumiti cu putin, cred ca am fi intr-adevar mult mai fericiti. Cat despre orice se crede ca e nevoie de mijloace finaciare pentru a se intampla, ei bine, oricine trebuie sa faca un anumit lucru, sau sa ajunga undeva, se vor gasi cai „de nicaieri”.

Anunțuri

2 comments on “Random thoughts 20.07.2012

  1. da, ai dreptate, ne tăiem singuri dreptul la fericire, prin spaime. depinde și de trecutul nostru, de experiențele de viață negative, care nu ne mai dau voie să sperăm, dar și de un stil al societății… știrile toate sunt triste, noi de ce să ne bucurăm, să ne invidieze oamenii sau să aibă impresia că suntem indiferenți la starea grea a lumii? pe de altă parte, ne e teamă să nu ne considere lumea superficiali că se spune că doar proștii sunt veseli mereu…
    din acest punct de vedere eu sunt o proastă, că lupt mereu că supărările și mi se pare cel mai frumos să fii prof de veselie pentru cei din jur.
    spor-t! mi-a plăcut subiectul! :-)

    • La nivel personal, teama (frica) e cea mai groaznica cenzura. Si acum serios, e chiar asa de important, de vital, ce se spune despre cineva, in masura in care nu reflecta realitatea? Daca eu iti spun tie ca soarele e de fapt, o minge mare si galbena, o sa schimbe faptul ca datorita lui e posibila viata pe pamant?

      P. S. Multumesc. :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: