2 comentarii

Couchsurfing

Ce este couchsurfing?

CS reprezinta o comunitate globala care se adreseaza calatorilor care viseaza la experiente cat mai reale si complexe, si care isi doresc sa-si creeze conexiuni, chiar prietenii in orice loc in lume.

Cum poti face couchsurfing?

In primul rand trebuie sa intri in comunitate creandu-ti un profil. Odata ce ai facut asta, vei fi la curent cu persoanele care cauta cazare in orasul tau si vei putea de asemenea sa lansezi anunturi daca tu esti in cautare unui loc. Ambele procese sunt extrem de simple, singurile dificultati fiind alegerea oamenilor potriviti.

Cum alegi oamenii cu care intri in contact?

Un profil complectat in intregime dezvaluie o multime de informatii atat fizice, materiale, palpabile, cat si despre personalitatea, conceptiile si interesele persoanei respective. Mai important insa in procesul de alegere a unei persoane potrivite, sunt referintele lasate de ceilalti surfers sau hosts. Cateva opinii sincere pot sa insemne foarte mult si trebuie luate in serios.

Cat de sigur este sa faci couchsurfing?

Pe de-o parte, eu vreau sa cred ca comunitatea este majoritar formata din oameni care pretuiesc calatoriile, aventura, oamenii si povestile lor. Pornind de la permisa aceasta, couchsurfing este nu numai sigur, dar si o oportunitate de cunoastere, de experiente si oameni memorabili. Pe de alta parte, poti sa dai peste oricine si orice se poate intampla. De aceea cred ca mai bine sa nu faci asta singur si sa fii foarte atent atunci cand alegi pe cineva.

Experienta mea cu couchsurfing.

Contrar opiniilor renegate din jurul meu referitoare la acest fenomen, eu am fost foarte entuziasmata de perspectiva inca de la inceput. A trebuit sa las catva timp sa treaca pana sa abordez ideea, insa anul acesta am facut ceva in acest sens. Am apelat la couchsurfing, nu pentru a primi cazare, ci pentru a intalni oameni noi si pentru a experimenta literalmente orasul. Am facut lucru acesta in Viena, unde dintre aproximativ 20 de propuneri, am acceptat una, desi nu venea din partea unui nativ.

Per total, nu pot sa clasific experienta drept una buna, ci mai degraba ciudata, entuziasmanta, putin infricosatoare si plina de invataturi. Toata descrierea asta nu-si are nicio aplicare, intrucat se refera strict la persoana pe care am ales-o eu sa o cunosc.

Cu toate ca nu a fost o experienta couchsurfing in adevaratul sens al cuvantului, pentru mine a fost o initiere intr-ale fenomenului pe care il voi lua in brate odata ce voi intalni pe cineva dispus la acesta metoda de a calatori.

Tu ai experimentat couchsurfing, ai face asta sau crezi ca e o nebunie?

Anunțuri

2 comments on “Couchsurfing

  1. Eu voin incerca conceptul vara aceasta , sper ca dezamagirea sa nu fie prea mare ;-)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: