3 comentarii

Inspiratie vs imaginatie

Nu cred sub nicio forma in imaginatie fara inspiratie. As putea pasi spre extrem si sa spun chiar ca imaginatia nu ma impresioneaza cu nimic, nu cred ca o am si nici macar nu cred ca o apreciez.

Inspiratia, pe de alta parte mi se pare ceva divin. Un sunet, un miros, un cuvant care te deschide ca pe, ei bine, ceva ce se deschide pentru prima data. Personal, nu ma inspira atat de mult lucrurile pe care le vad, cat cele pe care le aud. De fapt, sunt cel mai teribil om cand vine vorba de detalii, pentru mine nici nu exista, dar cu asta ma tem ca deviez de la subiect.

Am cunoscut persoane cu o imaginatie colosala, si nu i-am gasit a fi decat absurzi, respectiv cvasi-amuzanti pe cei care i-am placut. In general, astfel de oameni fie o ard cu fumuri si tot felul de substante, fie sunt chiar mai neinteresanti de atat, sunt doar niste visatori cu ochii deschisi. In cea de-a doua categoria, zic din proprie experienta ca intra cu brio zodiile de apa, pestii in special, pe care, apropo, ii urasc(!).

Pe de alta parte, sunt singur om inspirat pe care mi-l amintesc. Glumesc, evident…aproape…oarecum. Si lasand gluma la o parte, ar fi asa de genial sa stiu ce anume m-a “deschis” de data asta, dar asta e unul dintre farmecele inspiratiei: practic nu exista si n-ai cum s-o demonstrezi.

Anunțuri

3 comments on “Inspiratie vs imaginatie

  1. Şi zici că imaginaţia nu are fundament fără inspiraţie „Riga Crypto si lapona Enigel, Luceafărul” ? Corect, doar că este viceversa, din imaginaţie dai în inspiraţie. Ai mai multă nevoie de imaginaţie ca să te descurci în majoritatea situaţiilor din viaţa de zi cu zi. (Ex: când mergi la piaţă îţi imaginezi că trebuie să faci rondul pieţei, să vezi toate tarabele ca să îţi faci o idee în raport calitate-preţ cu ceea ce ai de cumpărat)

    Sâc! :P

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: