Lasă un comentariu

Carti – ianuarie

Despre „Cea mai fumoasa istorie a fericirii” am scris deja aici. O combinatie de explicatii de natura filosofica, religioasa, credinte si experiente contemporane, menite sa ofere perceptii despre ideea de fericire. Cel mai placut e momentul in care ai terminat cartea de citit si, pe baza informatiilor, respectiv a experientelor proprii iti alegi propria forma si nuanta a fericirii compatibila tie si ideilor tale. De fapt, acesta cred ca e singurul lucru pe care o cartea de genul acesta poate sa-l faca: sa te inspire in a-ti crea perceptii subiective si personale pe baza de argumente pertinente.

Catre un zeu necuonscut” este o poveste  misterioasa, care il are ca protagonist pe Joseph Wayne, mutat impreuna cu fratii lui in California pentru a-si pune bazele proprii ferme. Dezvoltandu-si o credinta mistica in natura si fenomenele acesteia, Joseph experimenteaza mai multe sentimente, care ajung a fi rodul evenimentelor din viata sa. In felul acesta, tragediile din acest roman nu sunt evidentiate prin producerea si urmarea lor propriu-zisa, ci prin cauza mistica care a declansat totul, cum e taierea copacului, in care Joseph „vedea” intruparea spiritului tatalui sau.

Moartea lui Bunny Munro” e povestea lui Bunny, un comis-voiajor de cosmetice, care dupa ce sotia sa se sinucide, ramane sa aiba grija de baiatul lui de 9 ani. In lipsa de alte alternative, acesta il ia pe baiat cu el la munca, hotarat ca are sa-i ofere lectii de viata. Cel mai simpatic lucru in roman, e admiratia sincera a baiatului pentru tatal sau si naivitatea lui inocenta, atat de opusa badaraniei si obiceiurilor vicioase si obscene ale barbatului. Deznodamantul e evident chiar din titlul cartii, insa pana a se ajunge acolo, multe aventuri il preced.

Soareci si oameni” este o poveste scurta despre doi prieteni, Lenny si George, care calatoresc impreuna pentru a-si gasi de lucru. Lucrurile nu ar fi atat de complicate, daca Lenny nu ar avea anumite probleme mintale, care pe langa faptul ca il fac dificil, mai si creaza, desi naiv, mari probleme si incidente. Lenny, simpatic prin inocenta blanda ascunsa in trupul inalt si puternic, este cel care declanseaza situatii care ii pun pe amandoi camarazi in bucluc, si care din pacate, isi are si contributia la sfarsitul lui tragic.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: