Lasă un comentariu

A fost LU Arad editia VI

Imi amintesc de vara anului trecut cand am aflat despre extinderea fenomenului de Lecturi Urbane si in Arad. Am fost incantata sa vad ca si la noi se poate, cu atat mai mult ca se face de catre niste oameni care chiar cred in ideea pe care vor s-o transmita.

De la prima editie si pana la precedenta s-au schimbat cateva anotimpuri, s-a luat chiar si o pauza pe parcursul verii, insa revenirea din toamna aceasta nu numai ca a dus LU la un alt nivel, dar mi-a oferit si mie sansa sa ma implic (multumesc Adi).

Legat acum de desfasurarea evenimentului propriu-zis, stim cu totii ca ne-am fi putut organiza putin mai bine. Cu toate acestea, mi se par mult mai importante parerile, impresiile si ideile cu care au ramas toti participanii la aceasta actiune, fie organizatori, fie oameni prinsi fara voia lor intr-un „wtf? ce-i cu astia si cartile lor?”. Caci din pacate, cam asta e prima reactie a oamenilor. Cum putin rutina (adica mersul acela – banal sau stresant in orele de varf – cu tramvaiul) le este conturbata, ca este intr-un mod pozitiv sau negativ, prima reactie este sa o refuze, sa fie reticenti. Dupa ce isi dau seama ca nu vrei sa le iei banii, sau sa-i tragi la raspundere ca nu mai stiu cum se simte o carte atunci cand o rasfoiesti, incep sa puna intrebari si sa asculte surprinsi ca exista oameni care vor sa promoveze lectura.

Pe de alta parte, nu stiu cati dintre cei care au plecat acasa cu o carte moca sunt cititori activi sau vor citi macar din curiozitate, daca nu, la amintirea unui obicei de mult uitat. Ideea e insa, ca le-am aratat oamenilor ca se mai intampla si lucruri bune printre ei si nu e nimic ce i-ar putea opri din a promova un gest (cititul in tramvai, de exemplu) daca ei cred in el.

Poze si alte impresii despre eveniment: Adrian din Arad, CrazyMan, Note de viata, Vestic.ro. (mai sunt?)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: