Lasă un comentariu

A walk to remember, povestea adevarata

Amatorii de filme romantice si povesti de iubire pe care le poti vedea doar in filme, sigur au in lista lor de “can be seen over and over again”, A walk to remember. Si eu, desi nu as vrea sa ma include in randul oamenilor de care am amintit mai sus, fac parte mai mult sau mai putin. Revazand povestea asta intr-un moment vulnerabil, m-a emotionat si mi-a stranit curiozitatea de a citi cum s-au petrecut exact lucruile in cartea lui Nicholas Sparks. Desi, e vorba de ficiune si intr-o parte si-n alta (carte-film), tind sa pun mai multa valoare pe lucrarea originala, desi in cazul acesta filmul bate cartea. Nici nu stiu cum as putea sa identific diferentele dintre cele doua, tinand cont cat sunt de multe. Totusi, voi mentiona cele mai importante aspecte.

  1. Actiunea se petrece iarna, protagonistii pregatind o piesa de teatru de Craciun, in care London ajunge sa joace la rugamintea lui Jamie (dupa ce aceasta l-a insotit la “the homecoming dance”).
  2. J. nu conduce si nici nu are o lista “to do”. Scopul ei e sa ajute cat mai multa lume (in special copiii unui orfelinat), iar pasiunea ei pentru astre nu exista.
  3. Cand incepe sa se simta din ce in ce mai rau, J. ii da lui L. biblia ei, si nu caietul cu citate al mamei sale.
  4. Cartea nu contine: “Love is like the wind: you can’t see it, but you can feel it”.
  5. Iar in cele din urma, semnificatia titlului, pe care sunt sigura ca niciunul dintre cei care a vazut filmul n-a identificat-o, se refera la mersul spre altar al lui J. insotita de tatal ei. In carte, aceasta este foarte slabita, de abia poate sa mearga, iar efortul ei deosebit este pentru L. “a walk to remember”.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: