1 comentariu

Weekend in Praga

Inceputul lui septembrie a fost mai mult decat propice unei escapade in „orasul celor 100 de clopotnite”, Praga. Si incepand cu acest pseudonim al capitalei cehe, spun ca la fiecare pas nu dai peste o biserica, ci peste doua-trei. Si da, ating in cea mare parte apogeul in materie de arhitectura din acest oras, fiind incredibile de frumoase, pe alocuri stranii, misterioase si cu … bilete de intrare.

Plecata spre Praga din Viena, drumul (via Brno) a durat mai putin de 4 ore, insa autostrada pe anumite sectoare e horror. Totusi, daca zdruncinarea nu-ti intoarce stomacul pe dos, te poti bucura de peisaje care pe alocuri seamana cu peisaje din Romania sau chiar din nordul Italiei, daca ma gandesc la plantatiile de vita-de-vie si maslini. Acest aspect are modestia lui, insa  in comparatie cu fada Ungarie, e cat pe ci sa fie grandios.

Si intorcandu-ma din nou la inima orasului cu pricina, aici se desfaosara o intraga poveste. In orasul vechi, strazile isi au un farmec conservat de secole intregi, pe care nu-l simti doar ca atmosfera, ci direct in talpile picioarelori pasind pe sirurile de piatra fara sfarsit. Astfel, in Praga trebuie sa iti schimbi mersul si mai ales trebuie sa ai grija cand iti intorci capul fascinat in n directii, caci mai mult ca sigur ca esti inconjurat de un puhoi de turisti facand acelasi lucru, in care nu ai vrea sa te ciocnesti. Totusi, mai sunt si acele stradute pe care nu se aventureaza atat de multa lume, si poti sa-ti porti pasii mai linistit.

Ca sa inchei cu toata vorbaria asta, si sa atasez cateva poze, mai trebuie doar sa sugerez anumite lucruri, gen „sfaturi pentru calatorul ajuns in Praga„.

  • papuci comozi obligatoriu
  • nu sugerez schimbatul banilor in moneda locala, intrucat se fac inselatorii in masa; peste tot se accepta euro,  desi nu se prea preciziaza.
  • daca nu stii locuri unde sa te cazezi, sa mananci sau sa te descurci prin oras, nu-ti fa probleme; punctele de informatie sunt numeroase, engleza vorbita e buna, iar amabilitatea de asemenea multumitoare; de aici poti primi harti turistice ale orasului, precum si brosuri si pliante cu toate evenimentele in desfasurare, sau care urmeaza sa se intample.
  • si mai ales, fie ca mergi in Praga, sau orice alt oras din lumea asta mare, foloseste-te de TripAdvisor; nu gasesc o sursa mai buna de informare si sugestie decat vocile a miilor de turisti.

Anunțuri

One comment on “Weekend in Praga

  1. […] am ajuns a doua oara in Italia (Bibione + Venetia) si intr-o tara pe care n-o mai vizitasem, Cehia (Praga). Pe teritoriul Romaniei nu m-am plimbat foarte mult, memorabil fiind weekend-ul in Cluj din luna […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: