1 comentariu

Roadtrip

Cu un traseu stabilit si nu prea, am pornit la drum, undeva pe la inceputul lui august. Primele zile au fost ingrozitor de calde, insa cu cat ne-am apropiat de munti, temperatura a devenit ceva mai suportabila. Orasele pe care le-am traversat sunt in numar destul de mare, ordinea lor fiind: Arad->Deva-Sibiu-Ramnicu Valcea-Curtea de Arges-Fagaras-Brasov-Sf. Gheorghe-Miercurea Ciuc-Gheorgheni-Tragu Neamt-Faltceni-Suceava-Botosani->Suceva-Vatra Dornei-Bistrita-Viseu de Sus-Zalau-Oradea-Arad.

Plecati de acasa inainte de ivirea zorilor, am reusit de surprind din masina  un soare dulceag si proaspat.

Picture 006

Prima oprire am facut-o la Manastirea Cozia de pe malul Oltului.

Picture 008

Picture 018

Pisi asta era in preajama hotelului unde ne-am cazat. Chiar nu m-am putut abtine sa nu-i fac o poza vazand-o cat de frumos sta.

Picture 033

Urmatoarea zi dupa ce am parasit valea larga a Oltului, si dupa ce am trecut prin Ramnicu Valcea, am poposit in Curtea de Arges pentru a vizita manastirea cu acelasi nume. Este clar una dintre cele mai frumoase biserici pe care am vazut-o vreodata.

Picture 056 copy

In continuare am urcat pe Transfagarasan. Prima oprire am facut-o la barajul Vidraru (poza1), urmand sa profitam de fiecare parcare pentru a admira peisajele. In cele din urma am ajuns si la Balea Lac (poza3) unde cum am dat ochii cu lacul, a inceput sa ploua usor.

Picture 108

Picture 139

Picture 144

Dupa ce ne-am odihnit undeva inainte de Brasov, ne-am continuat drumul urmand sa vizitam 2 unicate in tara noastra: Lacul Sf. Ana (poza1) si Lacul Rosu (poza2). Si la Sf. Ana a inceput ploaia de cum am ajuns acolo.

Picture 166

Picture 232

Tot in a treia zi, intre Lacul Sf. Ana si Lacul Rosu am vizitat o manastire mai putin cunoscuta, insa foarte frumoasa: Manastirea Izvorul Muresului (poza 1). Apoi, in drum spre Bicaz (poza3) am intalnit a cute puppy (poza2) care dupa ce i-am dat de mancare a stat foarte dragut sa-i fac o poza :).

Picture 207

Picture 246

Picture 251

Dupa a treia noapte petrecuta in apropierea barajului, de pe care este facuta poza de mai sus, ne-am continuat drumul, spre seara ajungand la tara.

Picture 276

Drumul inapoi nu a fost la fel de interesant, insa am imortalizat cateva locuri. Prima poza e facuta in drum spre Vatra Dornei, iar cea de-a doua prin Maramures. Si ultima poza a acestei aventuri este facuta in curtea unei manastiri noi, cred ca prin Apuseni.

Picture 304

Picture 315

Picture 330

All in all, am facut vreo 2100 de km bucurandu-ma de locurile prin care am trecut. Mai prin Oltenia si sudul Moldovei sa ajung…

Anunțuri

One comment on “Roadtrip

  1. […] Voi sînteţi interesanţi: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 , documentaţi: 1,2,3,4, amuzanţi: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 Eu sînt băiatul care vă pune altă […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: